На Донеччині у 2023 році було виділено близько 800 млн грн для силового блоку на бойові завдання - ОВА

На Донеччині у 2023 році було виділено близько 800 млн грн на силовий блок, який виконує бойові завдання для захисту від ворога. Про це сказав на брифінгу начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, відповідаючи на питання, яка сума в області була витрачена на допомогу армії у 2023 році, - повідомляє Укрінформ.

«Тут не треба розділяти на армію і на новий силовий блок. Біля 800 млн грн було виділено на силовий блок повністю. Це і військові, і працівники Служби безпеки України, тому що вони виконують бойові завдання, так само і поліція. Ми даємо субвенції, і військові купують собі все, що вважають за необхідне», - сказав очільник області.

Він зазначив, що також окремо виділялись кошти і будуть виділятися для оборони області, тому що форпост держави - це Донецька область.

«Ми будемо робити все, що від нас залежить, щоб ворога тут стримати. І скільки коштів потрібно, стільки ми їх будемо виділяти», - заявив Філашкін.

Він підкреслив, що вважає головним пріоритетом для Донецької ОВА та місцевих адміністрацій допомогу армії і оборону країни.

Керівник ОВА додав, що протягом останнього місяця військові адміністрації в регіоні передали ЗСУ 26 пікапів та три мікроавтобуси, які вже виконують бойові завдання на фронті.

За його словами, зараз із багатьох регіонів на Донеччину їдуть люди, щоб допомогти у зведенні оборонних укріплень.

«Зараз для укріплення нашої області, для стримування ворога будуть працювати люди з Івано-Франківщини, з Черкащини, Полтавщини і ряду інших областей. Вони будуть помагати нам будувати лінію оборони... Думаю, що перші приїдуть буквально на наступному тижні», - сказав глава ОВА.

Він високо оцінив особисті якості людей, які їдуть у регіон, який постійно обстрілює ворог і який має найбільшу лінію фронту - близько 300 км. «Приїхати сюди і відбудувати той чи інший напрямок - це, я скажу, дуже складно. Це повинні бути сильні духом люди. Такі люди в нас є, їх дуже багато, і ми впораємося з цим напрямком роботи», - переконаний Філашкін.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті