Міністри оборони України та Туреччини задоволені: з українських портів відпливли ще п'ять кораблів із зерновими

Із портів України відпливли ще п'ять кораблів із зерновими. Про це повідомляє турецька агенція "Анадолу" з посиланням на міністерство національної оборони.

У рамках поставок зернових із порту "Південний" вирушили два, з Чорноморська - три судна з кукурудзою та зерном, зазначили у відомстві.

Крім того, 16 серпня Спільний координаційний центр проведе огляд чотирьох кораблів, які візьмуть курс на Україну.

Повідомляється також, що 16 серпня міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар провів телефонну розмову з українським колегою Олексієм Резніковим.

Згідно з повідомленням, відбувся обмін думками щодо поточної ситуації в Україні, включаючи відвантаження зерна із українських портів.

"Сторони висловили задоволення станом справ у питанні відвантаження зерна, а також діяльністю Спільного координаційного центру із зернового коридору. У ході бесіди Хулусі Акар знову наголосив на необхідності досягнення домовленості про припинення вогню в Україні. Глава відомства запевнив, що Туреччина продовжить робити свій внесок у мирні зусилля по Україні та сприяти у питанні доставки гуманітарної допомоги до цієї країни", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні нагадується, що 22 липня у Стамбулі у присутності президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана та генсека ООН Антоніу Гутерріша було підписано угоду щодо безпечного транспортування зерна з портів України. Підписи під документом поставили представники України, Туреччини, ООН та росії.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті