Майже половина поляків вважають, що росія може напасти на Польщу в найближчі роки - опитування

48 відсотків поляків вважають, що росія може напасти на Польщу в найближчі роки. Такими є результати дослідження від Ipsos на замовлення TOK FM і OKO.press, - повідомляє "Польське радіо".

Ipsos запитав поляків, чи, на їхню думку, росія може напасти на Польщу військовим шляхом у найближчі роки. Як пояснив портал ТОК FM, відповідь «однозначно так» дали 12 відсотків респондентів, а відповідь «скоріше так» - 36 відсотків. Разом – 48 відсотків опитаних.

Тих, котрі вважають, що росія «скоріше не» нападе на Польщу військовим шляхом, є 32 відсотки, а 9 відсотків вважає, що нападу «однозначно не буде» - загалом 41 відсоток анкетованих. 11 відсотків учасників опитування не мають думки з цього приводу.

Також на запитання про можливий напад росії на Польщу відповідали виборці окремих політичних партій. 62 відсотки виборців "Права і Справедливості" очікують нападу росії на Польщу. Такої ж думки дотримуються 48 відсотків виборців "Громадянської коаліції", а також 42 відсотки прихильників "Нових лівих", 40 відсотків виборців "Третього Шляху" та 36 відсотків електорату Конфедерації.

Як повідомлялося, у Польщі діятиме навчально-тренувальний центр Україна-НАТО.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті