У Польщі діятиме навчально-тренувальний центр Україна-НАТО - Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що союзники ухвалили рішення створити в польському місті Бидгощ спільний аналітичний навчально-тренувальний центр Україна-НАТО. Про це посадовець розповівпід час пресконференції у межах зустрічі міністрів оборони держав-членів блоку в Брюсселі, повідомляє "Суспільне".

За словами Столтенберга, центр дозволить Україні ділитися досвідом, отриманим у ході повномасштабної війни, що розв'язала Росія, і створить структуру, в якій українські військові навчатимуться і тренуватимуться разом із колегами з Альянсу.

"Він буде розташований у Бидгощі, Польща. Ще залишилося вирішити технічні деталі. Те, що ми ухвалили зараз, є політичним рішенням, а потім ми повинні реалізувати його протягом наступних тижнів і місяців. Сьогоднішнє рішення — це початок процесу", — пояснив генсек.

Посадовець зазначив, що експерти НАТО зараз працюють над деталями, й очікується, що Альянс ухвалить остаточне рішення пізніше цього року.

"Це ще один інструмент для того, аби ми вивели Україну на той рівень, на якому вона прийде до повноправного членства", — підкреслив Столтенберг.

Водночас генеральний секретар вказав, що, "запрошення буде зроблено, коли всі будуть згодні й коли будуть виконані умови".

"Зараз ми все ближче підходимо до цього моменту", — додав посадовець.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що НАТО має готуватися до десятилітньої конфронтації з росією. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті