У Польщі діятиме навчально-тренувальний центр Україна-НАТО - Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що союзники ухвалили рішення створити в польському місті Бидгощ спільний аналітичний навчально-тренувальний центр Україна-НАТО. Про це посадовець розповівпід час пресконференції у межах зустрічі міністрів оборони держав-членів блоку в Брюсселі, повідомляє "Суспільне".

За словами Столтенберга, центр дозволить Україні ділитися досвідом, отриманим у ході повномасштабної війни, що розв'язала Росія, і створить структуру, в якій українські військові навчатимуться і тренуватимуться разом із колегами з Альянсу.

"Він буде розташований у Бидгощі, Польща. Ще залишилося вирішити технічні деталі. Те, що ми ухвалили зараз, є політичним рішенням, а потім ми повинні реалізувати його протягом наступних тижнів і місяців. Сьогоднішнє рішення — це початок процесу", — пояснив генсек.

Посадовець зазначив, що експерти НАТО зараз працюють над деталями, й очікується, що Альянс ухвалить остаточне рішення пізніше цього року.

"Це ще один інструмент для того, аби ми вивели Україну на той рівень, на якому вона прийде до повноправного членства", — підкреслив Столтенберг.

Водночас генеральний секретар вказав, що, "запрошення буде зроблено, коли всі будуть згодні й коли будуть виконані умови".

"Зараз ми все ближче підходимо до цього моменту", — додав посадовець.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що НАТО має готуватися до десятилітньої конфронтації з росією. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті