КНДР в ході випробувань запустила дві ракети, не дивлячись на осуд сусідніх держав

Північна Корея випустила дві балістичні ракети малої дальності в бік своїх східних вод у понеділок. Про це 20 лютого повідомляє агентство AP.

Корейці проводять випробування зброї під час широкого засудження таких навчань. Це сталося вдруге за три дні. Цей процес спонукав Токіо запросити екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

Ці запуски відбулися після суботнього запуску міжконтинентальної балістичної ракети та погроз Північної Кореї дати безпрецедентно сильну відповідь на військові навчання США та Південної Кореї, які Північна Корея розглядає як репетицію вторгнення. Деякі експерти кажуть, що Північна Корея наполягає на більш потужній зброї, щоб вона могла посилити свій вплив на потенційні переговори зі Сполученими Штатами.

Збройні сили Південної Кореї заявили, що зафіксували два запуски ракет у понеділок вранці з міста на західному узбережжі, на північ від Пхеньяна, столиці Північної Кореї. Японія заявила, що обидві ракети впали у водах за межами виключної економічної зони Японії, і що жодних пошкоджень літаків і суден у цьому районі не було.

За оцінками Японії та Південної Кореї, північнокорейські ракети пролетіли на максимальній висоті 50-100 кілометрів (30-60 миль) і на відстані 340-400 кілометрів (210-250 миль). Ці відстані вказують на те, що Південна Корея знаходиться в радіусі ураження.

Початковий брифінг Ради Безпеки під керівництвом помічника Генерального секретаря з політичних питань Халеда Кхіарі заплановано на пізній понеділок.

Як повідомлялося раніше, Північна Корея відбирає військових та поліцейських "для відновлювальних робіт" на окупованому Донбасі. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті