КНДР відправила в Росію 7 тисяч контейнерів з військовою допомогою - ЗМІ

За даними розвідки Південної Кореї, КНДР відправила росії 7 тисяч контейнерів з військовою допомогою. Йдеться про контейнери з боєприпасами та деяким іншим озброєнням, яке рф отримала від минулого року. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік, - з посиланням на Sky News пише Бабель.

Шин заявив, що Північна Корея спочатку покладалася на кораблі, але останнім часом дедалі частіше використовує залізницю. Пхеньян, імовірно, отримав за це понад 9 тисяч контейнерів допомоги.

США в кінці лютого озвучували інші цифри — понад 10 тисяч контейнерів передала КНДР росії. У січні 2023 року США оприлюднили докази того, що Північна Корея постачає росії зброю щонайменше від листопада 2022 року. Голова української воєнної розвідки Кирило Буданов на початку 2024 року заявляв, що КНДР зараз є найбільшим постачальником озброєння в росію. Вже достеменно відомо, що Пхеньян передав Москві артилерійські боєприпаси, ракети до РСЗВ і балістичні ракети NK-23.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті