Казахстан чекає на своїй території 250 компаній, що пішли з РФ. Зважилися вже 45

Влада Казахстану веде роботу з переведення 250 західних компаній, що залишили росію, на казахстанський ринок. Про це в інтерв’ю Tengrinews.kz. заявив прем'єр-міністр Казахстану Аліхан Смаїлов, повідомляє агентство "Анадолу".

За словами Смаїлова, 45 зарубіжних компаній вже вирішили перейти на ринок Казахстану.

«Ми зараз проводимо таку роботу з релокації. Зокрема, понад 250 компаній, які залишили російський ринок, - це переважно західні компанії в несировинних секторах. Ми склали таргет-лист, дали інформацію, що Казахстан зацікавлений у тому, щоб вони прийшли працювати на наш ринок», - сказав Смаїлов.

Прем'єр вважає, що це дозволить збільшити інвестиційні проекти у Казахстані.

За його словами, влада Казахстану створила робочі групи для кожної компанії, щоб допомогти їм релокуватися. Серед компаній, які планують прийти до Казахстану, Смаїлов назвав Skoda, GE Healthcare, Philips. Компанія Honeywell вже відкрила своє виробництво в Алмати.

Зазначається, що у липні президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв доручив уряду підготувати сприятливі умови для релокації до Казахстану іноземного бізнесу.

Як повідомлялося, Казахстан вирішив продавати нафту через Азербайджан в обхід росії.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті