Кабмін запропонував РНБО ввести секторальні санкції проти Ірану

Кабінет міністрів направив на розгляд РНБО пропозицію щодо застосування секторальних санкцій проти Ірану. Про це 25 квітня повідомила пресслужба уряду.

"Даємо старт секторальним санкціям проти Ірану. Попередні обмеження, запроваджені Україною та нашими партнерами щодо осіб і компаній, безпосередньо причетних до постачання зброї Росії, на жаль, не були сприйняті як серйозне попередження. Що ж, ми посилимо наші аргументи", - заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Крім цього, Україна працюватиме над тим, щоб подібні рішення ухвалили якомога більше країн. Це необхідно для того, щоб допомога агресору не залишалася непокараною.

Згідно з пропозиціями Кабміну, санкції будуть введені строком на 50 років і міститимуть:

  • запобігання виведенню капіталів резидентами Ірану за межі України;
  • заборону на передачу резидентам Ірану технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;
  • заборону на інвестиції в Іран і на користь резидентів країни;
  • призупинення обслуговування електронних платіжних засобів (зокрема переказів, здійснення розрахунків і видачі готівки), емітованих резидентами Ірану;
  • заборона реєстрації Національним банком України міжнародної платіжної системи, що бере участь у переказі коштів;
  • заборона реєстрації резидентами Ірану міжнародних платіжних систем.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті