Документальний фільм про дітей на сході України номінували на «Оскар»

Дансько-українсько-шведський документальний фільм «Будинок зі скалок» претендуватиме на отримання “Оскара” цього року. Про це було оголошено під час офіційної церемонії оприлюднення претендентів на цьогорічну відзнаку від Американської академії кінематографічних мистецтв і наук.

“Будинок зі скалок” розповідає реальні історії із життя дітей та вихователів Лисичанського центру соціально-психологічної допомоги. Його більш як двох років знімали на сході України.

Вперше документальний фільм про Україну претендуватиме на отримання “Оскара” за майже століття вручення нагород. Він змагатиметься із чотирма іншими фільмами.

Володарів цьогорічного “Оскара буде оголошено у Голлівуді 12 березня.

Раніше фільм "Будинок зі скалок" отримав головну нагороду на фестивалі кіно про права людини Jeden svět/One World у Празі, а також переміг у документальному конкурсі на Ґетеборзькому кінофестивалі. Світова премʼєра фільму відбулась в конкурсній програмі американського фестивалю незалежного кіно Sundance Film Festival.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті