Нагородження "20 днів у Маріуполі" таки додадуть до скороченої телеверсії "Оскара" - ЗМІ

Американська кіноакадемія планує додати до скороченої міжнародної телеверсії "Оскара" фрагмент із нагородженням фільму "20 днів у Маріуполі" після обурення в Україні. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на  видання Deadline Hollywood, що спеціалізується на висвітленні індустрії розваг, з посиланням на джерела.

Зазначається, що оновлену версію отримають ліцензіати "Оскара" по всьому світу, а не лише український мовник "Суспільне".

Видання зазначає, що створення 90-хвилинної скороченої телеверсії завжди передбачало, що деякі фрагменти з тригодинної трансляції церемонії нагородження доведеться вирізати. Зазвичай до скороченої версії потрапляє приблизно 12-15 із 23 номінацій.

Проте Deadline погодився, що було досить сумнівно відмовлятися від показу номінації з найкращим документальним повнометражним фільмом, враховуючи, що всі п’ять номінантів у цій категорії стосувалися міжнародних тем, а тому цілком можна було передбачити, що міжнародна авдиторія захоче дізнатися переможця.

Щобільше, додає видання, фільм "20 днів у Маріуполі", в якому розповідається про облогу українського портового міста та знищення мирних жителів російськими військами, був відомим фаворитом на перемогу — це також повинно було б переконати продюсерів включити категорію до скороченої телеверсії.

Водночас Deadline не бачить ознак того, що частину з нагородженням за «Найкращий повнометражний документальний фільм» вилучили з політичних причин.

Нагадаємо, нагородження "20 днів у Маріуполі" вирізали з міжнародної телеверсії "Оскара". 

Як повідомлялося, фільм "20 днів у Маріуполі"  отримав кінопремію "Оскар" як Найкращий документальний фільм. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті