Голови МЗС країн ЄС проведуть екстрену зустріч та обговорять санкції проти росії - Боррель

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу проведуть екстрену зустріч, на якій вони обговорять запровадження нових санкцій проти росії та продовження допомоги Україні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля під час брифінгу.

"Сьогодні одразу ж після того, як я почув слова пана путіна (президента РФ володимира путіна - ред.), я скликав позачергову неформальну зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС з метою узгодження спільної позиції. Загальна позиція, я впевнений, може бути коротко сформульована так: нас не залякали, ми продовжуватимемо нашу повну підтримку українського суверенітету та демократії і продовжуватимемо працювати над тим, щоб ця війна припинилася", - підкреслив Боррель.

За його словами, питання санкцій також "очевидно стане предметом обговорень міністрів".

"Ми раніше попереджали, що у разі цих "референдумів" і у разі анексії будуть нові санкції. І ми почнемо пропонувати, що робити із санкціями", - зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше так звані "ЛДНР" призначили терміни проведення "референдумів" про входження до складу РФ. Вони мають відбутися у період з 23 по 27 вересня.

Президент РФ путін сьогодні звернувся до громадян його країни. Зокрема він заявив про початок "часткової мобілізації" на території росії.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті