Глава МЗС Угорщини скаржиться, що їхній співпраці з росією в атомній енергетиці заважають в ЄС

Європейські інститути своїми діями нібито перешкоджають співпраці Будапешта й москви в межах атомної електростанції "Пакш". Про це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив російському пропагандистському медіа 23 вересня на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, пише "Європейська правда".

"Звичайно, деякі європейські інститути, національні регулятори і банки перестараються в цьому відношенні і намагаються створити перешкоди для цього проєкту", – сказав Сійярто.

Він заявив, що в першому санкційному пакеті Євросоюзу "було прописано, що санкційний режим не поширюється на використання атомної енергії в мирних цілях", і Угорщина "дотримується цього принципу".

Уточнюється, що Сійярто пояснив, що "збільшення атомних потужностей є питанням суверенітету" для Угорщини, "оскільки чим більше атомних потужностей ти маєш, тим менше ти залежиш від міжнародних ринків".

"Тому ті, хто намагається сповільнити реалізацію цього проєкту у сфері атомної енергетики, по суті здійснюють атаку на наш суверенітет", – нарікнув глава МЗС Угорщини.

Раніше повідомлялось, що Угорщину можуть позбавити виплат ЄС у розмірі 7,5 млрд євро через корупцію.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті