Генштаб повідомляє про просування Сил оборони на Запоріжжі та успіх на Авдіївському напрямку

Сили оборони просунулися в районі Вербового в Запорізькій області та покращили тактичне положення біля Новобахмутівки на Авдіївському напрямку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні. 

На фронті протягом доби було 57 бойових зіткнень. Сили оборони відбили більше 30 ворожих атак на Куп'янському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. 

Так, на Куп’янському напрямку українські захисники зупинили 7 атак біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. 

Водночас на Бахмутському напрямку наші воїни відбили 6 атак противника в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Тут Сили оборони відбили 8 атак противника поблизу Новобахмутівки, Бердичів, Авдіївки та ще 16 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області. Південно-східніше Новобахмутівки наші захисники покращили тактичне положення.

"На Запорізькому напрямку українські бійці відбили атаку противника неподалік Роботиного Запорізької області. В районі Вербового наші війська просунулися вперед, змусивши ворога покинути деякі позиції", - йдеться у повідомленні Генштабу. 

Разом з тим на Херсонському напрямку ЗСУ надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, окупанти не полишають спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так протягом минулої доби противник здійснив 9 безуспішних штурмових дій.

Як повідомлялося, ЗСУ ліквідували за добу 810 окупантів й відбили понад 40 ворожих атак на різних напрямках.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті