Генсек ООН у Одесі заявив про ознаки стабілізації на світових ринках продуктів харчування (ФОТО)

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш прибув із візитом до Одеси, через день після переговорів із президентом Володимиром Зеленським у Львові, - повідомляє СNN.

Після зустрічі Зеленського та президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана у четвер у Львові Гутерріш заявив, що є ознаки того, що світові ринки продуктів харчування починають стабілізуватися після укладання угоди щодо забезпечення безпечного проходу торгових суден із українських портів Чорного моря.

"Поки ми говоримо, понад 560 тисяч метричних тонн зерна та інших продуктів харчування, вироблених українськими аграріями, надходить на ринки по всьому світу", - сказав глава ООН, згідно з коментарями, поширеними його офісом.

Гутерріш сказав, що після підписання угоди ціни на пшеницю впали на 8%. Але він попередив, що ланцюжки постачань все ще порушені, а витрати на енергію та транспортування високі.

Він сказав, що "життєво важливо допомогти звернути назад потрясіння на світовому ринку добрив, які зараз загрожують урожаям наступного сезону, включаючи рис, що найбільше споживається продукт харчування у світі".

На фотографіях, наданих ООН, видно, як Гутерріш піднімається на вантажне судно та оглядає його вантаж.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті