Гайдай: РФ розпочала "часткову мобілізацію" на окупованій Луганщині – повістки роздають усім підряд

На тимчасово окупованій території Луганської області росіяни розпочали "часткову" мобілізацію, але повістки роздають усім – від студентів до пенсіонерів. Про це 6 жовтня у Telegram заявив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"У Старобільському та Кремінському районах окупанти розпочали часткову мобілізацію. Чому не примусову, а саме часткову - пояснюють просто: нібито ці території вже частина росії, а там оголошено часткову мобілізацію", - заявив чиновник.

Причому, за словами Гайдая, окупанти просто ходять по дворах і роздають повістки всім без розбору. Отримують такі повістки і студенти, і хворі, і люди похилого віку.

Нагадаємо, що на окупованих територіях України примусова мобілізація діє фактично від початку повномасштабної війни. Так, наприкінці вересня повідомлялося, що у Сватовому окупанти вручають повістки 18-річним, а водіїв одразу відправляють у військові частини.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті