Франція передасть військовим України 20 БТР Bastion

Українська армія отримає із Франції 20 колісних БТРів ACMAT Bastion. Про це повідомляють аналітики oryxspioenkop, які відстежують військову допомогу Україні, - пише "Фокус".

"ACMAT Bastion — це французький багатоцільовий бронетранспортер французької компанії ACMAT. Нині виробляють машину дві компанії — Arquus у Франції та AM General у США. Машина заснована на колісному шасі за формулою 4х4. БТР розроблено в 2012 році. За цей час його експлуатували у різних війнах в Африці та на Близькому Сході".

Бронювання машини дозволить захистити екіпаж від куль калібром 7,62 мм та уламків мін.

Основні характеристики Bastion: маса — 12 тонн; кількість пасажирів у десантному відділенні — 8 або 10; екіпаж — 2 особи; основне озброєння — 12,7 або 7,62 мм кулемет із можливістю дистанційного керування; максимальна швидкість — 110 км/год; дальність ходу — 1 400 км.

Також зазначається, що Франція передасть Україні ще 155-мм гаубиці TRF1.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті