Ердоган заявив, що поговорить з путіним та Зеленським

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про найближчі переговори з главою РФ путіним, а також плановане спілкування з президентом України Володимиром Зеленським, - повідомляє "Анадолу" 9 грудня.

«Дипломатичні зусилля Туреччини щодо України ґрунтуються на думці про те, що у війни не може бути переможців, а у світу – тих, хто програв», - сказав Ердоган.

Він зазначив, що війна між РФ та Україною пов'язана з серйозними політичними, економічними та гуманітарними збитками для всього світу.

За його словами, Туреччина рішуче підтримує територіальну цілісність України. «Водночас ми виступили проти розпалювання протиріч у регіоні шляхом «немислимої політики» на адресу РФ», - сказав Ердоган.

Він уточнив, що у неділю, 11 грудня, проведе переговори з президентом путіним на тему зернового коридору.

Також заплановано розмову з президентом України Володимиром Зеленським, зазначив Ердоган.

Він нагадав про численні бесіди з лідерами РФ та України, наголосивши, що всі дії Анкари націлені на досягнення миру в Чорноморському регіоні.

«Незважаючи на те, що стамбульський процес діалогу між РФ та Україною був перерваний, цей майданчик все ще залишається найбільш ідеальним для довгострокового світу», - упевнений Ердоган, додавши, що завдяки успішним посередницьким зусиллям Анкари вдалося досягти масштабного обміну полоненими між РФ та Україною.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті