Екс-майор ДСНС із Лиману за роботу з окупантами заочно отримав 15 років в'язниці

Суд засудив до 15 років позбавлення волі заочно колишнього майора Державної служби надзвичайних ситуацій із Лиману Донецької області, визнавши його винним у державній зраді. Про це 20 червня повідомляє Офіс генпрокурора.

Встановлено, що наприкінці травня 2022 року, коли місто було окуповане російстьки військами, головний інспектор відділу профілактичної роботи Краматорського відділення ДСНС отримав вказівку евакуюватись, але відмовився від виїзду з населеного пункту. 

Коли у червні до Лиману прибув заступниц міністра так званого "МНС ДНР", засуджений приїхав на зустріч із ним та виявив бажання працювати на окупантів.

Зрадивши присязі працівника правоохоронного органу, він добровільно обійняв псевдопосаду начальника групи наглядової діяльності та профілактичної роботи "пожежно-рятувального загону м. Красний Лиман" у структурному підрозділі фейкового міністерства.

До його обов’язків входило виїжджати на місця пожеж та складати акти з висновками, вигідними окупаційній адміністрації.

Після звільнення Лиману українськими захисниками чоловік втік до окупованого Донецька. Зрадника звільнено з лав ДСНС України та позбавлено звання майора служби цивільного захисту.

Суд ухвалив обвинувальний вирок, яким визнав чоловіка винним у держзраді (ч. 2 ст. 111 ККУ). Його заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті