Довічне ув'язнення за визнання "ЛДНР" загрожує 59 депутатам Держдуми РФ

Ще 59 депутатів Держдуми РФ можуть отримати довічне ув'язнення за визнання так званих "ЛДНР". Про це 9 травня повідомила прес-служба СБУ.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази на ще 59 депутатів державної думи РФ, які сприяли розв'язанню повномасштабної війни проти України. 15 лютого минулого року вони проголосували за постанову про звернення до президента РФ із проханням визнати "незалежність" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей", - повідомили у відомстві.

У підсумку 21 лютого путін підписав відповідні укази. А наступного дня російські депутати підтримали ратифікацію "договору про дружбу, співробітництво і взаємодопомогу" між країною-агресором і терористичними організаціями "ЛДНР".

"Тим самим російські депутати сприяли реалізації кремлівського плану зі спроб захоплення нашої держави", - додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Їм загрожує до 15 років в'язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ оголосила про підозру депутату Держдуми РФ Водолацькому, який віддавав накази обстрілювати позиції ЗСУ.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті