Дороги до Авдіївки під обстрілами. Керівник МВА розповів про напружену ситуацію у місті - під завалами лишаються люди

Вночі був масований артобстріл Авдіївки, також протягом ночі війська РФ хаотично били по старій та центральній частинах міста. Загиблих та поранених минулої доби не було. Про це в ефірі нацмарафону повідомив начальник МВА Віталій Барабаш, - пише "Суспільне".

Біля 21:02, 27 травня, був авіаракетний удар по місту, по дорозі.

"Намагалися вони (військові РФ — ред.) бити по логістиці. Виїжджали три буси волонтерів, які розвантажувалися у місті. Повертались й, мабуть, їх помітили, після того був авіаракетний удар. Вони врешті виїхали", — розповів Барабаш.

За добу було 22 масованих обстріли та близько 200 обстрілів по позиціях українських військових навколо Авдіївки. Також армія РФ, за словами Барабаша, завдала шість авіаракетних ударів по місту за добу — три по території Авдіївського коксохімзаводу, решта — по території міста.

Під завалами багатоквартирних будинків лишаються люди, яких не можуть дістати через відсутність спецтехніки. "Її неможливо завести в місто. До 20 км дороги до міста перебувають під обстрілом", — уточнив керівник Авдіївської громади.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті