Донецьк зараз порожній, туди можна входити без проблем - військовий експерт

На даний момент у Донецьку практично немає військ, які могли б протистояти входу ЗСУ. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розповів полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

"Скільки існує можливість підірвати Антонівський міст, рівно стільки часу ми можемо заходити до Донецька – ми поряд. Щоб зайти до Донецька, потрібна одна рота. Він не є непорушною фортецею. До будь-якого міста можна зайти, просочитися диверсійними групами. Одна ДРГ може довго утримувати якийсь квартал. Але ми навіть цього не робимо, хоч Донецьк у нас на відстані до 8 км", - розповів він.

За його словами, на даний момент у Донецьку практично немає військ, які могли б протистояти входу ЗСУ

"Донецьк зараз пустий, туди можна заходити без проблем. Я думаю те, що ми не входимо до Донецька і не підриваємо Антонівський міст у Херсоні – це або вже досягнута домовленість, або вона передбачається", - вважає експерт.

Роман Світан припускає, що раніше в Стамбулі було укладено певні політичні домовленості: росіяни йдуть з-під Києва та Херсона, забирають собі Донбас та Крим і далі йде політичне врегулювання. 

"Вихід російських військ з-під Києва 100% був за домовленістю, тому що практично жодна колона при відході не була обстріляна ЗСУ. Після цього розкрилися звірства росіян в Ірпені та Бучі, українська та світова спільнота були шоковані побаченим і після цього зупинився процес подальших переговорів. Переступити через Бучу змогли лише "зерновики", які минулого тижня домовлялися у Стамбулі", - розказав він.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті