"Обов’язок Польщі – зробити все, щоб Україна виграла війну" – Качинський

Голова політичної партії "Право і справедливість", що нині перебуває при владі у Польщі, Ярослав Качинський засудив недостатню військову допомогу Україні з боку Німеччини. Про це політик заявив під час передвиборчої поїздки до міста Олесниця, передає портал Wirtualna Polska 24 вересня, пише "Еспресо".

"Це війна між росією та Заходом, що є сферою демократії та ринкової економіки. Це війна, яка вирішить майбутнє на багато років вперед. Тому кожен, хто відмовляється від допомоги Україні, це той, хто шкодить, шкодить і ще раз шкодить", – сказав Качинський.

Уточнюється, що при цьому він розкритикував Німеччину, яка, на його думку, робить для України набагато менше, ніж могла б.

"Німеччина має великі можливості, але вона роблять стільки, скільки могла б робити Ірландія, яка є заможною, але маленькою. Вона може робити більше і не робить. Вона постійно прагне досягнення невигідного для України миру. Щоб росіяни не зупинялися у своєму поході, а Польща була наступною країною, яка потрапить в поле зору росіян", – сказав оцінив Качинський.

"Наш обов’язок – зробити все, щоб Україна виграла цю війну", – наголосив очільник "Права і справедливості".

Раніше повідомлялось, що Польща не прийматиме росіян, які тікають від мобілізації.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті