Депутати-демократи США відкликали свій лист Байдену із закликом про переговори з РФ

Представники Демократичної партії США у Конгресі відкликали свій лист Джо Байдену, у якому закликали піти на прямі переговори із РФ. Про це 25 жовтня повідомляє The Washington Post.

"Як голова фракції я беру на себе відповідальність за це. Наше повідомлення дехто вважає як еквівалентне нещодавній заяві лідера республіканців Кевіна Маккарті, яка загрожує припиненням допомоги Україні, якщо республіканці прийдуть до влади", – заявила ліберал-демократ Праміла Джаяпал.

Йдеться про лист, який підписала група із 30 депутатів ліберального крила у понеділок. У ньому вони закликали президента США шукати дипломатичний спосіб закінчення війни, у тому числі пом'якшення санкцій проти росії та створення системи гарантій безпеки, які влаштували б усі сторони – у тому числі й українську.

Причому Джаяпал також сказала, що лист був складений кілька місяців тому та "опублікований персоналом без перевірки". Таким чином, вона та її колеги відреагували на критику як з боку членів своєї партії, так і від української сторони.

Конгресмен Сара Джейкобс заявила, що "час у дипломатії – це все". За її словами, вона підписала листа 30 червня, але з того часу багато що змінилося, і зараз вона б його не підписала.

Нагадаємо, раніше лідер республіканців у Конгресі США закликав Байдена збільшити допомогу Україні.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті