Данілов: Стихія накрила й російських окупантів. А чи скористається цим Україна – ми про це не розповідаємо публічно

Російські терористи, організовуючи підрив дамби Каховської ГЕС, не розрахували певні речі й через це постраждали й самі. Про це повідомив голова РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю журналісту Андрію Цаплієнку, опублікованому 10 червня.

"Стихія накрила й російських окупантів. У них там є і жертви – я людські жертви, і те, що стосується безпосередньо втрати техніки й багатьох інших речей", – сказав Данілов.

Він підкреслив, що підрив дамби окупанти планували заздалегідь, українська влада знала про це й попереджала, про те не могла цьому запобігти фізично – через те, що територія буда під контролем росіян.

"Вони хотіли це зробити, щоб запобігти нашому контрнаступу. По їх розрахунку, це (підрив дамби. – "ОстроВ") мало відбуватися в інший спосіб, і їх частини не мали б постраждати", – зауважив Данилов і уточнив, що зрештою в окупантів певні речі пішли не за їхнім планом.

На питання журналіста, чи скористається Україна цією ситуацією, адже тепер росіян "...там немає – на тих лініях оборони, які затоплені", голова РНБО відповів: "Що стосується тактики і стратегії – ми про це не розповідаємо в публічних засобах масової інформації".

Раніше з посиланням на Данілова повідомлялось, що перед підривом Каховської ГЕС росіяни максимально накопичили воду, щоб зашкодити сильніше.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті