Блінкен заявив, що США сьогодні оголосять про надання підтримки Ізраїлю

США сьогодні оголосять про надання підтримки Ізраїлю після нападу терористів ХАМАС. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, якого цитує Sky News, - пише РБК-Україна.

За його словами, Ізраїль зробив низку запитів, які зараз розглядає уряд США.

Раніше Блінкен в інтерв'ю CNN сказав, що вторгнення ХАМАС є "невибірковою терористичною атакою з боку терористичної організації". При цьому він вважає, що сам Ізраїль зараз "відносно спокійний".

Водночас Блінкен додав, що США розуміють, що в Газі тривають "інтенсивні" бойові дії.

Він також зазначив, що Держдеп отримав низку повідомлень про загибель громадян США. Блінкен і його команда працюють над перевіркою цих повідомлень.

Як повідомлялося, адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість попросити в конгресу виділити 100 млрд доларів на допомогу Україні, щоб більше не повертатися до цього питання щонайменше до листопада наступного року.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті