Анонімні джерела повідомляють про нібито початок секретних переговорів США і РФ щодо України

Опозиційний російський Телеграм-канал "The Moscow Times" повідомляє про нібито початок непублічних переговорів США щодо врегулювання в Україні з високопоставленими представниками Кремля. "The Moscow Times" посилається на якогось колишнього американського чиновника, який безпосередньо бере участь у дискусіях і, за власними словами, їздить до Москви раз на три місяці.

Нібито як один із варіантів США запропонували провести "повторні референдуми в анексованих областях".

За словами джерела, переговори, які в США називають "полуторним треком", відбуваються щонайменше двічі на місяць, іноді в онлайн-форматі, а їхні теми виходять далеко за межі офіційно жорсткої позиції західних країн.

Зокрема, США запропонували Кремлю повторно провести голосування в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Херсонській областях України, щоб з'ясувати справжні побажання їхніх мешканців - чи хочуть вони жити у складі РФ.

"Референдуми", що відбулися минулої осені, після яких росія оголосила про анексію українських територій, США вважають фіктивними. Але від проведення повторного голосування російські чиновники відмовилися, каже джерело "The Moscow Times".

"Ми дали ясно зрозуміти, що США готові конструктивно працювати зі стурбованостями Росії в частині національної безпеки", - розповідає джерело.

Кремлівським чиновникам нібито було запропоновано відкрити дипломатичні канали зі США, Євросоюзом, Глобальним Півднем і Україною. Крім того, під час переговорів стало зрозуміло, що шанси Києва на відвоювання втрачених територій невеликі, а спроба відібрати Крим створює реальну загрозу застосування тактичної ядерної зброї, розповіло джерело. Але незважаючи на це, за його словами, переговори зайшли в глухий кут: російська сторона не може пояснити, що чого вона хоче.

Як повідомлялося, у МЗС Німеччини роз'яснили, чи можливі зараз переговори з путіним.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті