Зрадник, який "наводив" російські ракети на мости й заводи Львівщини, отримав довічне ув’язнення – СБУ

За матеріалами СБУ довічне ув’язнення отримав зрадник, який "наводив" російські ракети на залізничні мости та заводи на Львівщині. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 17 травня.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази на ще одного російського агента, який передавав РФ локації Сил оборони і стратегічних підприємств на заході України, – сказано в повідомленні. – Агресор використовував його розвіддані для коригування повторних ракетних ударів по ключових транспортних артеріях та промислових об’єктах регіону".

Зазначається, що контррозвідники СБУ затримали зловмисника у травні минулого року у результаті багатоетапної спецоперації на Львівщині. Засудженим є мешканець обласного центру, якого після початку повномасштабного вторгнення завербувала російська спецслужба. У поле зору ворога потрапив через свою деструктивну активність на прокремлівських Телеграм-каналах, у тому числі на "Соловьев Live" та "Кадыров 95".

Для виконання завдань агресора їхній поплічник особисто об’їжджав територію області і фіксував місця розташування військових об’єктів та критичної інфраструктури. Крім того, російський агент відслідковував наслідки ворожих повітряних атак по регіону і відправляв відповідні "звіти" окупантам, в яких зазначав про технічний стан українських об’єктів. Для комунікації з агресором використовував месенджери.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено мобільний телефон, який він використовував для розвідувально-підривної діяльності на користь РФ. На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що тіктокеру, який "зливав" у соцмережу локації Сил оборони на Черкащині, загрожує до 8 років тюремного ув’язнення.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті