Тіктокеру, який "зливав" у соцмережу локації Сил оборони на Черкащині, загрожує до 8 років тюремного ув’язнення

Кіберфахівці Служби безпеки викрили блогера, який незаконно поширював інформацію про переміщення Сил оборони в Черкаській області. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 15 травня.

"Встановлено, що він особисто відзняв фото та відео руху колони української військової техніки з боєприпасами. – сказано в повідомленні. – Потім отримані медіафайли розмістив на власній сторінці у соцмережі ТікТок з прив’язкою до геолокації".

Зазначається, що за лічені хвилини це відео підхопили російські пропагандистські пабліки, у тому числі прокремлівські Телеграм-канали із загальною аудиторією понад 100 тис. підписників. Крім того, на персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад пів мільйона користувачів.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження блогера і припинили його незаконну діяльність.

"Свої злочинні дії він пояснював бажанням «наростити» аудиторію", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуку за адресою проживання фігуранта виявлено мобільний телефон, який він використовував для фіксації переміщення українських військ і подальшої "публікації" відзнятого відео.

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань). До суду направлено обвинувальний акт. Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що в Харкові затримали блогера з Латинської Америки, який підтримував російську агресію проти України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті