У Харкові затримали блогера з Латинської Америки, який підтримував російську агресію проти України

Служба безпеки України в Харкові затримала іноземного блогера, який поширював фейки про війну в нашій країні. Про це 5 травня повідомили у пресслужбі СБУ та Офісі генпрокурора.

"СБУ затримала в Харкові іноземного блогера, який заперечував злочини рашистів і ображав українських захисників", - заявили представники спецслужби.

Повідомляється, що співробітники СБУ зібрали доказову базу на блогера з Латинської Америки, який публічно виправдовував збройну агресію РФ і поширював фейки про війну в Україні. Зазначається, що сам блогер кілька років проживає в Харкові.

Після початку повномасштабного вторгнення блогер одним із перших підтримав російських загарбників і героїзував їхні військові злочини. Також він займався дискредитацією вищого військово-політичного керівництва та сил оборони нашої держави.

Крім того, у своїх коментарях він заперечував факти російських ракетних ударів по українських містах і масових убивств окупантами мирних людей. Експертизи, які ініціювала СБУ, підтвердили факти злочинних дій блогера.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за частинами 2 і 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та розповсюдження матеріалів, у яких міститься виправдання збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно). Наразі чоловікові обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру блогеру-мільйоннику, який працює на кремль.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті