Зеленський затвердив санкції проти 200 фізосіб, пов'язаних з РФ: там один українець-колаборант

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій проти двох сотень осіб, пов'язаних з РФ. Про це повідомляє пресслужба голови держави.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 лютого 2023 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в Указі Зеленського.

Контроль за виконанням цього рішення покладається на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Зазначається, що санкції вводяться терміном на 50 років.

У списку значиться 199 громадян РФ та один громадян України. Зокрема, мова йде про колаборанта Юрія Чернічука, якого окупанти "призначили" новим "директором" Запорізької АЕС.

Зеленський також доручив Міністерству закордонних справ України поінформувати компетентні органи ЕС, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Як повідомлялося раніше, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської Ради Шарль Мішель під час зустрічі із Володимиром Зеленським анонсували початок дії десятого пакету антиросійських санкцій.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті