Зеленський розповів корейським бізнесменами, чого чекає від них Україна

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром земель, інфраструктури та транспорту Кореї Вон Хі Рьоном і представниками корейського бізнесу.. Під час зустрічі глава держави передав подяку уряду Республіки Корея за рішення надати Україні фінансову підтримку розміром $2,3 млрд на післявоєнне відновлення. Про це Зеленський повідомив у Фейсбук 14 травня. 

"Я думаю, що це дасть поштовх для розбудови української інфраструктури", - зазначив Зеленський і додав, що для України важлива активна робота представників корейського бізнесу на українському ринку та участь у реалізації проєктів у сферах розвитку атомної та відновлюваної енергетики, машинобудування, автомобільної промисловості, видобутку літію, нафтопереробки, "зеленої" металургії, залізничного транспорту тощо.

"Важливо, щоб вони (корейський бізнес - ІФ-У) відчували мою особисту підтримку. Ми зацікавлені в тому, щоб ви глибше входили в українську економіку", - сказав він.

Як наголосив президент, така співпраця дасть змогу Україні забезпечити нові робочі місця та нове економічне зростання і для себе, і для Республіки Корея.

Зеленський також висловив подяку корейській стороні за підтримку ініціатив першої леді України, коли вона перебувала з візитом у Республіці Корея.

У свою чергу міністр земель, інфраструктури та транспорту Кореї Вон Хі Рьон наголосив, що Корея виступає за мир і захист українського суверенітету, а також за протидію незаконному вторгненню Росії.

Він також зазначив, що візит представників корейського уряду та бізнесу до Києва є прямою демонстрацією підтримки України.

Крім того, міністр висловив переконання, що двостороння співпраця може бути розширена в різних сферах спільних інтересів.

Як повідомляє пресслужба президента України, сторони підписали Угоду між урядами стосовно кредитів від Фонду економічного розвитку та співробітництва (EDCF). Угода передбачає можливість надання пільгових кредитів для реалізації проєктів в Україні за участю корейських компаній. З української сторони документ підписала перший віцепрем'єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко, з корейської - посол Республіки Корея в Україні Кім Хьонг Те.

Як повідомлялося, Південна Корея передасть Україні щонайменше 10 машин для гуманітарного розмінування. 

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті