Зеленський приїхав до Охтирки на Сумщині та відзначив місто нагородою "Місто-герой"

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 28 березня, відвідав Сумську область і вручив Охтирці нагороду "Місто-герой". Про це в Telegram повідомив глава держави.

"Для мене честь - вручити сьогодні Охтирці почесну відзнаку міста-героя, міста-захисника, міста-переможця. На Сумщині, у нашій Охтирці, ми вшановуємо справжню козацьку хоробрість і незламність наших людей - наших героїв, усіх українців та українок", - заявив Зеленський.

Глава держави зазначив, що Охтирка стала одним із багатьох міст, де люди билися за свою землю і тим самим за всю Україну. Візит президента також був пов'язаний до річниці - рівно рік тому закінчилася активна фаза боїв за місто.

"Ми вшановуємо справжню козацьку хоробрість і незламність наших людей. Тих, хто знищував російські колони тут і тим самим ламав увесь ворожий задум проти України, проти українського народу. Тих, хто допомагав один одному в Охтирці, в сусідніх містах, містечках, селищах навесні минулого року і тим самим відвоював у ворога час для багатьох українських весен. Вільних весен!" - наголосив президент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час візиту до Дніпропетровської області Зеленський провів виїзне засідання Ставки.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті