У деяких своїх війнах росія втрачала загалом менше, ніж кладе під Бахмутом - Зеленський

Росіяни постійно намагаються прорвати наш оборону на Донеччині. Про це заявив президент Володимир Зеленський 29 січня у вечірньому зверненні.

"Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Основна увага, звичайно, – ситуації на фронті, передусім на Донеччині та на південних напрямках. Ситуація дуже жорстка. Бахмутський, Вугледарський та інші напрямки в Донецькій області – це постійні російські штурми. Постійні намагання прорвати нашу оборону.

Ворог не рахує людей і попри численні свої втрати зберігає високу інтенсивність атак.

У деяких своїх війнах Росія втрачала загалом менше, ніж кладе там, зокрема під Бахмутом.

І протиставити цьому можна лише надзвичайну стійкість і повне розуміння того, що, захищаючи Донеччину, наші воїни захищають усю Україну.

Бо кожен зупинений крок ворога саме там – це десятки недопущених кроків окупантів на інших напрямках" - сказав президент.

Він подякував,  всім українським підрозділам і кожному воїну особисто, хто попри все зберігає позиції й відбиває ворожі штурми на Донеччині.

"Особливо відзначу сьогодні бійців 72-ї окремої механізованої бригади та 80-ї окремої десантно-штурмової бригади за наполегливість при виконанні бойових завдань саме там, на Донецькому напрямку.

Хочу також відзначити наших воїнів на південних напрямках. Зокрема, 44-ту та 406-ту артилерійські бригади, а також розвідувальні підрозділи 123-ї та 124-ї бригад тероборони. Дякую за влучність, воїни, дякую за хоробрість!", - підкреслив голова держави.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті