Збірна України здобула свою третю нагороду на етапі Кубка світу з артистичного плавання у французькому Монпельє

Збірна України здобула свою третю нагороду на етапі Кубка світу з артистичного плавання у французькому Монпельє. Українська вісімка посіла перше місце у змаганнях в акробатичній програмі. Про це повідомляє  Суспільне.Спорт.

До складу команди ввійшли, зокрема, Марта Фєдіна, Марина та Владислава Алексіїви. У Монпельє вони здобули "срібло" та "золото" в технічній та довільній програмах відповідно, вивівши Україну до проміжного топ-4 медального заліку.

У групі в Монпельє також виступили Вероніка Гришко, Софія Мацієвська, Дарія Мошинська, Ангеліна Овчиннікова та Валерія Тищенко. За винятком Мошинської, збірниці підходили до змагань у статусі чинних віцечемпіонок світу в групі, здобувши "срібло" на минулорічному чемпіонаті світу в Будапешті.

"Золотом" тоді українки поступилися команді Китаю, що у Монпельє також вийшла на старт у групі. Зберегли більшість складу й бронзові медалістки Євро-2022, господарки турніру з Франції.

Українки виступали у Франції третіми, після команд США та Чилі. Та після своєї програми вийшла на проміжне перше місце, отримавши оцінку в 260.275 бала.

Покращити результат українок у наступному виступі не вдалося Китаю — 247.0583 бала. Цей показник став третім та поступився стартовому виступу США, який судді оцінили у 252 бали.

Україна вдруге поспіль виграла етап Кубка світу саме в акробатиці. У порівнянні з першим стартом українки набрали на 16 очок більше. Прогрес за результатами показали також інші збірні: США, наприклад, покращили свою суму балів на 48.

Медалі України на етапі Кубка світу в Монпельє"золото": Марина та Владислава Алексіїви (довільна програма), команда (акробатична група)"срібло": Марта Фєдіна (технічна програма)

Друге "золото" на етапі дозволило Україні закінчити турнір у топ-3 загального медального заліку. Його з чотирма нагородами найвищого ґатунку виграла команда Японії.

Медальний залік: топ-3Японія — 4 золоті медалі + 4 срібні + 0 бронзовихКитай — 3 + 1 + 0Україна — 2 + 1 + 0

Як повідомлялося раніше, Україна вдруге цього сезону виграла найвищі нагороди в акробатичній програмі. "Золото" українки також здобули на першому в історії етапі в канадському Маркемі.

У Маркемі збірна України теж посіла підсумкове третє місце в медальному заліку. Турнір у березні "синьо-жовті" закінчили з доробком у чотири нагороди (дві — золоті).Третій етап Кубка світу 13-15 травня прийматиме єгипетський Сома-Бей. Він стане заключним перед суперфіналом сезону в іспанському Ов'єдо у червні.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті