Застраховані у ФГВФО вклади можна буде отримати через "Дію"

Гарантовану державою суму відшкодування вкладів у банках у разі їхнього виведення з ринку можна буде отримати, пройшовши всі етапи через "Дію". Про це повідомив віцепрем'єр - голова Мінцифри Михайло Федоров на брифінгу 19 червня з приводу підписання меморандуму Міністерства цифрової трансформації (Мінцифри) з Фондом гарантування вкладів, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні потрібно відшкодувати близько 3,2 млрд грн, а це - 1,4 млн рахунків українців. Послуга в "Дії" допоможе сотням тисяч людей повернути свої гроші без походів у банки", - зазначив Федоров.

За його словами, у застосунку можна буде подати заяву про відшкодування грошей, перевірити суму виплати, вибрати готівку або відкрити новий рахунок "Підтримка" в банках-агентах Фонду. Далі на цей рахунок надійдуть грошові кошти.

Федоров додав, що послуга перебуває на фінальному етапі розроблення і буде доступною користувачам упродовж кількох тижнів.

Він уточнив, що виплати здійснюватимуть через 12 банків-партнерів, сім із яких уже підключено до послуги.

Зі свого боку директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут зазначила, що на сьогодні держава гарантує безпеку 100% вкладів, включно з нарахованими відсотками.

"Ця гарантія діятиме протягом воєнного стану і три місяці після його закінчення. Після цього гарантована сума становитиме 600 тис. грн, що втричі більше, ніж до війни, і покриватиме 99% вкладів", - зазначила Рекрут.

Наразі кілька банків уже надають послугу отримання гарантованої суми відшкодування без відвідування відділення.

Нагадаємо, Мінцифри запустило платформу "Дія.Освіта", яка допоможе українцям здобути нову професію. 

 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті