Західні країни можуть бойкотувати Олімпіаду-2024 через участь у ній росії. Норвегія категорична

Західні країни, зокрема Норвегія, можуть відмовитися від Олімпіади-2024, якщо росіянам дозволять у ній брати участь. Про це пише "Insidethegames.biz".

"Накопичуються свідчення того, що уявна МОК-етика стане не мирним лідерством, а смертельним раком довгоочікуваних третіх Ігор у Парижі наступного року", – пише видання.

"План розробки прийнятних умов для включення російських спортсменів надто передчасний, союзники України – вся Європа, та їх побоювання повністю виправдані, – заявив Герхард Хейберг, ветеран норвезького МОК у відставці, який керував Зимовими іграми у Ліллехаммері у 1994 році. – Ми повинні зачекати замість того, щоб рухатися в хибному напрямку. Керівникам Олімпійської ради Азії надто рано шукати можливі лазівки для повернення росії".

Наголошується, що проти скасування антиросійських санкцій заперечують країни, які завоювали на Олімпіаді в Токіо третину всіх медалей, і поява в Парижі росіян, навіть під нейтральним прапором, може призвести до першого з 1984 року масового політичного бойкоту Ігор.

Раніше повідомлялося, що російські спортсмени можуть повернутись на міжнародні змагання.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті