"З війною треба закінчувати". Макаревич пояснив росіянам, що "хто напав, той і не правий"

Російський музикант Андрій Макаревич вважає, що розв'язану путіним війну потрібно закінчувати, а прості росіяни страждають від західних санкцій через те, що підтримують російського диктатора. Про це Макаревич сказав в інтерв'ю на росшоу "Влобушкинъ", яке виходить на YouTube.

"Із війною треба закінчувати, і давно... Так чудово вийшло, що через забаганку одного дядечка зламалося життя у пари мільйонів людей. А кілька сотень тисяч було вбито через цю примху. І це триває щодня... Ще раз, хто на кого напав? Україна на нас чи Росія на Україну? Ось хто напав, той не правий! І досить пи@іти на цю тему, це очевидно. Коли Німеччина напала на Радянський союз, вона була не права, ніхто з цим не сперечається... " - сказав російський музикант.

Макаревич також відповів на запитання ведучого, чому прості росіяни мають страждати через відсутність низки ліків, поставки яких потрапили під західні санкції.

"Як думаєш, чому вони наклали санкції на ліки, а? Просто так, прокинулися вранці і подумали - "давайте накладемо санкції", щоб Росії гірше жилося, так? Напевно, вони нас хочуть зі світу звести, правда? Я десь про це читав - "весь світ хоче звести Росію зі світу" ... Це одна країна віроломно напала на іншу, і за це отримала по голові, от і все. Тільки отримали жителі, які вдавали, що все добре, у нас розумний цар, він вирішує. Ось він дорішався. Тепер вони сидять без ліків і кажуть: "А як же так" А ось так... Зрозуміло пояснюю, ні?.. Це їхній президент ухвалив рішення. Вони у відповіді за свого президента, вони ж якось його обирали, у нього ж величезний рейтинг, його ж дуже люблять росіяни. Ну віддувайтеся, хлопці...", - вважає лідер групи "Машина времени" Андрій Макаревич.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що США намагаються завдати стратегічної поразки Росії за допомогою України.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті