ЄС не є "угорським базаром". Прем'єр-міністр Бельгії розкритикував позицію Орбана щодо України

Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо розкритикував угорського колегу Віктора Орбана та заявив, що ЄС не є "угорським базаром". Його цитує The Guardian, - пише РБК-Україна.

Виступаючи після прибуття на саміт щодо Західних Балкан, прем'єр-міністр Бельгії повторив слова люксембурзького колеги про те, що ЄС не є "базаром".

Зокрема він попередив Віктора Орбана, про неможливість обміну підтримки України на його політичну підтримку.

Нагадаємо, що 14 та 15 грудня відбудеться саміт лідерів країн Європейського союзу. Під час засідання очікуються рішення щодо перспектив інтеграції України, Молдови й Грузії до ЄС.

Раніше повідомлялось, що Європарламент своєю резолюцією закликав країни ЄС розпочати переговори про членство з Україною та засудив заяви Орбана.

Раніше також повідомлялось, що Іспанія виступає за початок переговорів про вступ України в ЄС до кінця року.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті