"Є політична згода відносно 12 пакету санкцій ЄС щодо росії": Австрія підтримає санкції, бо Україна виключить Raiffeisen з чорного списку

Є політична згода щодо того, що Австрія підтримає санкції Євросоюзу проти росії, а Україна перед тим виключить  з чорного списку Raiffeisen. Про це повідмило агентство Reuters та журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у мережі Х (Twitter) 16 грудня.

"Австрія підтримує санкції ЄС проти Росії після того, як Україна виключила Райффайзен з чорного списку", - пише Reuters. 

"Австрія зняла своє вето. Санкції мають бути офіційно ухвалені цього тижня, - написав Йозвяк. - І є політична згода щодо 12-го пакету санкцій ЄС щодо росії, навіть якщо він буде офіційно прийнятий найближчими днями. Буде зроблено спробу ухвалити ще один пакет до 2-ї річниці повномасштабного вторгнення в Україну, але він може стати останнім за досить тривалий час".

Раніше повідомлялось, що у ЕС не узгодили 12-й пакет санкцій проти Росії станом на 13 грудня. Австрія захотіла "перевірку".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті