ЗСУ відбили численні атаки окупантів на Донеччині, у Пісках та Кодемі рашисти досягли часткового успіху – Генштаб

Російські окупанти зосередили атаки на Бахмутському та Авдіївському напрямах і навіть досягли часткового успіху. Про це 2 серпня у зведенні повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Окупанти вели штурмові дії у напрямку Мінеральне – Авдіївка, успіху не мали, відійшли. На напрямку Донецьк – Піски ворог має частковий успіх", - повідомляють українські військові.

Своєю чергою на Бахмутському напрямку росіяни змогли досягти часткового успіху на напрямі Відродження - Кодема. Інші спроби просування – за напрямами Роти – Вершина, Володимирівка – Яковлівка, Клинове – Зайцеве та Покровське – Бахмут були успішно відбиті – окупанти із втратами відійшли назад.

Загалом Генштаб зазначає, що росіяни на Донецькому напрямку систематично намагаються скувати дії наших військ і не допустити їх перекидання на загрозливі напрямки.

Так, на Краматорському напрямку було зафіксовано обстріли біля Сіверська, Серебрянки, Верхньокам'янського, Званівки та Донецького. Серебрянка додатково зазнала авіаційного нальоту.

Під Бахмутом росіяни з артилерії обстрілювали райони Яковлівки, Соледара, Бахмута, Зайцевого, Покровського, Веселого, Курдюмівки та Залізного. Яків, Покровське, Соледар, Бахмут і Кодема також зазнали авіанальотів.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ відбили штурм ворога у чотирьох населених пунктах на Бахмутському напрямку.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті