Все більше громадян Польщі підтримує відправлення польських військ в Україну

Відсоток громадян Польщі, які підтримують відправлення польських військ в Україну, зростає. Такими є дані свіжого опитування, проведеного для польських медіа RMF FM і "Dziennik Gazeta Prawna", повідомляє "Польське радіо" 25 березня.   

"На передовій українці більше не справляються так добре, як у перший рік війни. Свіже дослідження для RMF FM та "Dziennik Gazeta Prawna" показує, що громадська підтримка військової інтервенції польських військ в Україні зростає. Також поляки набагато прихильніше дивляться на варіант дозволу польським громадянам брати участь у боях за східним кордоном", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що подібне дослідження вже проводили рік тому. 

"Як і цього разу, ми поставили полякам запитання: яку допомогу має надати Польща Україні? Тоді схвалення відправлення Війська Польського було нульовим, а підтримка дозволу польським громадянам брати участь у боротьбі була на рівні 3,4 відсотка", - цитуються в повідомленні автори дослідження.

Вони підкреслюють, що зараз "все по-іншому". Так, найпопулярнішою залишається надання гуманітарної допомоги українцям (75%). Поляки також обирають допомогу у військовій техніці - як у вигляді постачання боєприпасів, особистої зброї та гранатометів (67,6%), так і важкої техніки (танки, літаки - 54,1%).

"Однак цікава інша статистика. 27,1 відсотка респондентів вказали, що Польща повинна дозволити своїм громадянам воювати в Україні, а 9,4 відсотка навіть вважає, що Польща повинна відправити свої війська за кордон", - йдеться також у дослідженні.

Раніше в МЗС Польщі заявили, що країни НАТО вже направили військових до України: "Не будемо перераховувати".

Раніше також прем'єр-міністерка Естонії відмовилася гарантувати, що естонські Сили оборони не будуть направлені в Україну.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті