Прем'єр-міністерка Естонії відмовилася гарантувати, що естонські Сили оборони не будуть направлені в Україну

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас відмовилася гарантувати, що естонські Сили оборони не будуть направлені в Україну. Про це вона заявила під час виступу у Рійгікогу (естонському парламенті) 14 березня, повідомляє естонська національна телерадіомовна компанія ERR.

"Я не даю таких обіцянок, тому що обставини можуть змінитися. За вашою інтерпретацією, здається, що втручанням може бути що завгодно. Наша військова допомога Україні теж може бути розцінена росією як втручання, тому що ми дуже хочемо, щоб Україна перемогла, ми дуже хочемо, щоб росія програла і повернулася до своїх кордонів", - сказала Каллас на запитання депутатів щодо того, чи є в Естонії плани відправити солдатів на допомогу Києву. 

Зазначається, що спочатку Каллас багаторазово повторила, що нічого подібного не обговорювалося і спробувала пояснити різницю в термінології.

"Про введення наземних військ мови ніколи не йшлося. Ніхто не говорив про відправлення наземних військ. В англійській мові це ground troops, troops on the ground або soldiers on the ground — це солдати в конкретній країні. Ба більше, різні країни це роблять, різні країни надсилають солдатів, щоб допомогти українцям із навчанням", - сказала прем'єрка. 

Але після того як депутати від фракції Консервативної народної партії Естонії (EKRE) вкотре почали вимагати гарантій про те, що естонських військових до України не відправлять, Каллас наголосила, що це рішення ухвалюватиме не вона, і зазначила, що "не дає обіцянок"

У повідомленні ERR підкреслюється, що тиждень тому Кая Каллас на інфогодині в Рійгікогу запевнила, що вона, як і лідери інших держав, може підтвердити, що естонські солдати не вирушать воювати в Україну.

Раніше в МЗС Польщі заявили, що країни НАТО вже направили військових до України.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті