Відсторонення російських і білоруських гімнастів від міжнародних змагань залишається чинним – Міжнародна федерація

Відсторонення гімнастів із РФ і Білорусі від Олімпіади залишається чинним. Таке рішення ухвалено на засіданні виконкому Міжнародної федерації гімнастики (FIG) в Анталії (Туреччина) 12 травня, повідомляють на сайті організації.

"Після нової оцінки ситуації з російськими та білоруськими спортсменами й офіційними особами виконком FIG вважає, що заходи, які вже ухвалено 1-2 березня 2023 року та які ґрунтуються на статті 13.3 статуту FIG, залишаються повною мірою чинними без будь-яких подальших змін", – ідеться в повідомленні виконкому.

Уточнюється, що "FIG буде постійно відстежувати загальну ситуацію і може переглянути ці заходи залежно від розвитку обставин".

Раніше повідомлялося, що Україна єдина бойкотує ЧС із дзюдо, куди допустили росіян і білорусів – членів силових держструктур.

Ситуацію, що склалася, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту у Верховній Раді України IX скликання Жан Беленюк коментував так: "З огляду на останню заяву президента МОК Томаса Баха та перелік країн-учасниць ЧС з дзюдо, ми матимемо наступну тенденцію: росіяни та білоруси завойовуватимуть медалі на ОІ-2024, а наші спортсмени матимуть усі шанси дивитись Олімпіаду по ТБ".

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті