Україна єдиною бойкотує ЧС з дзюдо, куди допустили білорусів і росіян - членів силових держструктур

Україна залишилась єдиною країною, яка бойкотує чемпіонат світу з дзюдо через участь росіян і білорусів з військовими контрактами. Всі дружні держави вирішили змагатись. Про це повідомив сайт "TRIBUNA.com" 8 травня.

"7 травня в Катарі стартував чемпіонат світу з дзюдо. Той самий, куди в останній момент допустили росіян та білорусів, через що українська федерація вирішила бойкотувати змагання, – сказано в повідомленні. – В результаті турнір проходить без нашої участі та наразі без розголосу навколо цього факту. Натомість серед учасників росіяни, які є членами державних силових структур та підтримують вторгнення в Україну".

Підкреслюється, що жодна інша країна-учасниця не знялась у знак протесту зі змагань.

"В тому числі Польща (польська асоціація перед тим засудила рішення IJF повернути росіян та білорусів), Литва, Латвія, Естонія чи інші дружні до нас країни", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що росіян і білорусів вже допустили до 18 літніх видів Олімпіади.

"Як наслідок, росіян та білорусів тут же включили в заявку на чемпіонат світу з дзюдо в Катарі, – підкреслюється в повідомленні. – В останній день реєстрації на змагання".

Ситуацію з тим, що ЧС з дзюдо бойкотує лише Україна, прокоментував чемпіон Олімпійських ігор 2020 року, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту у Верховній Раді України IX скликання Жан Беленюк.

"Враховуючи останню заяву президента МОК Томаса Баха та перелік країн – учасниць ЧС з дзюдо, ми будемо мати наступну тенденцію: росіяни та білоруси будуть завойовувати медалі на ОI-2024, а наші спортсмени мають всі шанси дивитися Олімпіаду по ТБ", – написав Беленюк у своєму Телеграм-каналі.

Раніше повідомлялось, що російські дзюдоїсти, включаючи офіцерів збройних сил РФ, зареєстровані для участі у чемпіонаті світу-2023.

Раніше також повідомлялось, що Міжнародна федерація дзюдо не допустила 8 росіян на чемпіонат, який бойкотують українці.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті