Вашингтонський саміт НАТО наблизить Україну до членства в Альянсі - Умєров

Вашингтонський саміт НАТО має стати платформою для нових рішучих кроків, які наблизять Україну до членства в Альянсі. Про це заявив Рустем Умєров на другому засіданні Ради Україна–НАТО на рівні міністрів оборони, пише Міноборони України 16 лютого.

"Міністерство оборони України прагне створити механізми, які зблизять партнерів з оборонної промисловості країн-членів Альянсу та України. Ми готові до створення спільних підприємств, спільного інвестування, локалізації виробництва, масштабування виробництва в оборонному секторі", - сказав Умєров.

"Україна та країни НАТО повинні зосередитися на розбудові довгострокового оборонного потенціалу та стійкого ОПК", - заявив Умєров.

Вашингтонський саміт НАТО, за словами Міністра, має стати платформою для нових рішучих кроків, які наблизять Україну до членства в Альянсі.

Зазначається, що союзники у свою чергу наголосили на необхідності забезпечити стале та своєчасне надання Україні всієї необхідної допомоги та на важливості посилення спроможностей оборонних індустрій держав-членів НАТО. Низка держав також оголосили про готовність вже у найближчому майбутньому укласти з Україною двосторонні безпекові домовленості.

Раніше повідомлялось, що в Брюсселі підписали Угоду про намір щодо створення нової Коаліції спроможностей

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті