В Україні створено дагестанський добровольчий батальйон

У складі Збройних Сил України проти російської армії воюватиме батальйон вихідців із Дагестану. Про це сказав його керівник Магомет Сейпулаєв. Зроблену разом із ним спільну заяву 29 жовтня розмістив у Фейсбук народний депутат України Олексій Гончаренко.

"Створено батальйон дагестанців імені Імама Шаміля, який буде боротись за визволення Дагестану. Батальйон спочатку допоможе Україні, а потім ми допоможемо Дагестану", - зазначив нардеп.

"Ми боротьбу з росією почали задовго до цього, років 10-15 назад", - додав Сейпулаєв.

За його словами, те що "вже 100 років стосується" Дагестану, тобто російське збройне вторгнення, зараз стосується України.

"Тому ми вирішили допомогти", - наголосив Магомет Сейпулаєв.

"Дуже важливо, щоб народи Кавказу та всі поневолені народи росії мали свої національні батальйони в складі ЗСУ. На основі цих батальйонів в майбутньому можна створити визвольні армії, які будуть звільняти свою землю та свої народи. Свободу можна отримати лише зі зброєю в руках!", - зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, після оголошення путіним мобілізації на усій території РФ найактивніше проти неї протестували саме у Дагестані.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті