У районах витоків "Північного потоку" помітили російські кораблі - CNN

У Балтійському морі помітили російські військові кораблі, які знаходилися в районах витоків газу із "Північних потоків". Про це 29 вересня повідомляє CNN.

Журналісти посилаються на двох представників західної розвідки, а також ще на одне джерело. Усі вони заявили, що європейські служби безпеки помітили російські кораблі у цих районах у понеділок та вівторок. При цьому минулого тижня у районах вибухів також помітили російські підводні човни.

Наголошується, що причетність чи непричетність цих кораблів до вибухів на газопроводах будуть слідчі. Так, представник військового відомства данини зазначив, що росіяни часто працюють у цих районах. Тобто їхня присутність не обов'язково вказує на причетність РФ до вибухів.

"Ми бачимо їх щотижня. Російська діяльність у Балтійському морі посилилася останніми роками. Вони досить часто перевіряють нашу поінформованість - як у морі, так і в повітрі", - додав данець.

Також наголошується, що розслідування цих вибухів може тривати два тижні. Це пов'язано з тим, що Данія і Швеція (які і проводять розслідування) не можуть оглянути місця вибухів через витік газу. При цьому співрозмовники видання зазначають, що головним підозрюваним все ж таки залишається росія.

Нагадаємо, що сьогодні в Балтійському морі стався вже четвертий витік газу на "Північному потоці".

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті