У селищах між Сватовим і Кремінною виселили всіх мешканців, заселивши будинки окупантами – Гайдай

У багатьох невеликих селищах вздовж лінії фронту між Кремінною і Сватовим окупанти виселили буквально всіх мешканців, заселивши в будинки своїх бойовиків. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у ранковому ефірі каналу "FREEДОМ" 21 жовтня.

"Вздовж лінії фронту від Сватового до Кремінної дуже багато є селищ невеликих, звідки повністю вигнали всіх мешканців, і всі їхні домівки наразі зайняті бойовиками", – сказав Гайдай.

Він підкреслив, що окупантів не хвилювало, куди саме після цього змушені були йти місцеві мешканці.

Гайдай уточнив, що особовий склад окупаційних військ, розміщених наразі в Луганській області, являє собою мішанину зі свіжомобілізованих цивільних, представників Росгвардії, "ЛНРівців", зеків із приватних військових компаній, кадирівців, представників малих народів тощо.

Як підкреслив голова ОВА, цих людей дуже багато, але вони нездатні на контрнаступ, який стане для них "справжнім самогубством".

Раніше повідомлялось, що на Луганщині почастішали випадки пограбувань та мародерства після прибуття до регіону мобілізованих РФ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті