В Московській та Ленінградській областях РФ посилюється "прихована мобілізація" – ГУР

У Московській та Ленінградській областях РФ посилюється "прихована мобілізація". Про це повідомляє Головне управління прозвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 27 серпня.

"Виснаження мобілізаційного потенціалу основних "донорів" війни проти України – Бурятії, Туви, республік Кавказу та інших неблагополучних регіонів, примушує кремль активізуватись у так знаних "центральних областях", – йдеться повідомлення.

Уточнюється, що кураторами мобілізаційних кампаній призначаються безпосередньо керівники відповідних регіонів. Зокрема, це Андрій Воробйов, губернатор Московської області.

"Один з "вірних штиків" путіна обіймає цю посаду з 2012 року, замінивши на ній нинішнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу", – сказано щодо нього в повідомлені.

Підкреслюється, що основа мобілізаційних заходів – широка рекламна кампанія, яка включає в себе агітацію на основних телеканалах, радіо, в Інтернеті та друкованих ЗМІ. Чоловікам призовного віку пропонується підписати контракти "добровольців" на строк від 3 до 12 місяців. Основна мотивація – підвищене грошове забезпечення. Кандидатам обіцяють зарплатню у розмірі до 240 тисяч рублів, яка перераховується на спеціальну банківську картку від військкомату. На час навчання і простою – 30 – 45 тисяч рублів.

Сам контракт підписується після проходження низки обов’язкових процедур: психологічних тестів, заповнення анкети, а також проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). Зі слів "вербувальників", ВЛК проводиться умовно. Фактично беруть всіх охочих, навіть з категорією "В" у військовому квитку, тобто, обмежено придатних.

Повідомляється, що наразі основна частина охочих з Москви та Московської області укладає контракти на базі військової частини 73621 (1 танкова армія) ЗС РФ – Одинцово, мікрорайон Баковка, Московська область. Після підписання контракту проводиться підготовка контрактників від 10 днів до місяця. Головну увагу зосереджено на підготовці екіпажів танків Т-72Б3.

"Надалі новоспечених "контрактників" відправляють в 56-й центр підготовки молодших спеціалістів мотострілецьких військ (в/ч 71717), який знаходиться в Сертолово Ленінградській області, для проходження поглибленої підготовки", – пише ГУР.

Раніше повідомлялось, що в Україну з росії відвезли 104 засуджених, завербованих у ПВК "Вагнер".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті