У кремлі вигадали "український сатанізм" для пояснення релігійним групам їх ролі у війні - ISW

Політтехнологи кремля вигадали наратив про "український сатанізм", аби знайти пояснення для національних та релігійних меншин їхньої ролі у війні проти України. Про це йдеться у звіті Інституту з вивчення війни.

"Російські офіційні особи дедалі частіше намагаються риторично пов’язати війну росії в Україні з релігійними концепціями, нібито доступними як християнам, так і мусульманам, ймовірно, щоб задовольнити групи релігійних меншин у російських збройних силах. Помічник секретаря Ради Безпеки Росії Олексій Павлов розширив заяви глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова 25 жовтня про те, що метою війни в Україні має бути "повна десатанізація", - йдеться у звіті Інституту. 

Закликання до війни на релігійному, але не відкрито християнському ґрунті, ймовірно, є спробою подолати релігійні розбіжності та створити інформаційні умови для продовження вербування етнічних і релігійних меншин для боротьби в Україні, переконані аналітики ISW.

Як повідомлялося раніше, сепаратист Губарєв звинуватив українців у сатанізмі. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті